09 Sep (AUDIO) Expoziția fotografică “Discovering the art”

Autor Publicat în Știri Vizualizat 1294 ori

Vineri, 9 septembrie 2016, a avut loc un eveniment dedicat artei fotografice. Este vorba despre evenimentul “Discovering the art”, ce ne-a oferit posibilitatea să vedem adevărata frumusețe a Chișinăului  prin obiectivul fotografic.

 ”Toți organizatorii suntem participanți ai proiectului UpGreat, marca AIESEC și pe toti ne-a unit dragostea de frumos, oarecum și am decis să facem o expoziție de fotografii pentru că pictura este deja promovată în societatea noastră. Avem multe expoziții de pictură însă, fotografia nu o întîlnim atît de des în rîndul expozițiilor din Chișinău și am ales ca tematică orașul Chișinău pentru că în curînd este Hramul Orașului și au fost acum cîteva sărbători gen Ziua Independenței, Ziua Limbii Române. Asta ar motiva oarecum fotografii și ar fi actual pentru societatea noastră.. Vrem să promovăm tinerii artiști din Republica Moldova anume în domeniul fotografic, pentru că avem foarte mulți și sunt foarte talentați, dar, probabil, puțini dintre noi cunosc despre ei.” a relatat Marina Ionel, una dintre organizatorii evenimentului.

Sergiu Brînza, unul dintre fotografii participanți la eveniment, ne povestește mai multe despre fotografiile sale expuse aici:

”Am participat la acest eveniment deoarece este legat de orașul Chișinău fiindcă eu iubesc foarte mult acest oraș. Am participat cu 5 fotografii, care au o importanță deosebită pentru mine. Aceste fotografii au fost alese de mine timp de vreo 2 săptămîni. Avînd multe fotografii bune, e greu să alegi cîteva bune pentru expoziții”.

Evenimentul a fost un adevărat success și ne-am convins încă o dată de predispunerea chișinăuienilor de a îmbrățișa noi idei și de a susține iniațiative inedite.

”Fiind aici la înălțime, privind această priveliște și urmărind pozele artiștilor de la noi, oarecum te motivează ,te inspiră, vrei să cunoști cît mai multe despre capital și asta e frumos pentru fiecare, îți deschide sufletul oarecum.”

 

Reportaj: Expoziția fotografică “Discovering the art” Reporter: Olivia Roșca