15 Sep (AUDIO) Conferința științifică „Problemele ecologice și geografice în contextul dezvoltării durabile a Republicii Moldova: realizări și perspective”

Autor Publicat în Știri Vizualizat 1149 ori

La 14 și 15 septembrie 2016, la Chișinău s-a desfășurat Conferința științifică cu participare internațională  „Problemele ecologice și geografice în contextul dezvoltării durabile a Republicii Moldova: realizări și perspective”, conferință consacrată aniversării a 150-a de la apariția ecologiei ca știință și a 70-a de la fondarea primelor instituții științifice academice.

 Despre importanta evenimentului ne-a povestit directorul institutului de Ecologie si Geografie al Academiei de Științe din Moldova, Profesor , Doctor habilitat Doamna Maria Nedealcov.

Despre importanța integrării tehnologiilor informaționale in studiile științifice dar și în procesul de pregătire al studenților  ne-a comunicat rectorul Universității de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere” Dl. Gheorghe Avornic .

In continuare am selectat câteva comunicări în plen, care au avut loc în prima zi a conferinței „Problemele ecologice și geografice în contextul dezvoltării durabile a Republicii Moldova: realizări și perspective”.

Cu o prezentare a problemelor ecologice și geografice, realizările Institutului de Ecologie si Geografie, dar si perspective pentru îmbunătățirea mediului înconjurător a venit directorul Institutului de Ecologie si Geografie al Academiei de Științe din Moldova, Profesor , Dr. hab. Doamna Maria Nedealcov.

Un alt aspect care a fost abordat la conferință a fost Dreptul Mediului. Cu o comunicare cu tema „Dreptul Mediului în era planetarizării ecologiei” a venit Dl Mircea Duțu, profesor universitar, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din Romania, Universitatea Ecologică din București, Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române.

Tot în cadrul conferinței a fost atrasă atenția și asupra agriculturii ecologice.  Boincean Boris, dr. habilitat, profesor universitar de la Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” a prezentat comunicarea cu titlul „Agroecologia în susținerea agriculturii durabile, inclusiv ecologice, în Republica Moldova.

Rectorul Universității de Studii Politice si Economice Europene „Constantin Stere” Dl. Gheorghe Avornic 

Foto 1: Rectorul Universității de Studii Politice si Economice Europene „Constantin Stere” Dl. Gheorghe Avornic

Directorul Institutului de Ecologie si Geografie al Academiei de Științe din Moldova, Profesor , Dr. hab. Doamna Maria Nedealcov.

Foto 2: Directorul Institutului de Ecologie si Geografie al Academiei de Științe din Moldova, Profesor , Dr. hab. Doamna Maria Nedealcov.

Dl Mircea Duțu, profesor universitar, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din Romania, Universitatea Ecologică din București, Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române.

Foto 3: Dl Mircea Duțu, profesor universitar, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din Romania, Universitatea Ecologică din București, Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române.