24 Sep A doua ediție „Olympic EcoFest” a adunat mii de oameni pasionați de modul sănătos de viață

Autor Publicat în Știri Vizualizat 1970 ori

La 24 septembrie, în parcul „Valea Morilor” s-a desfășurat a doua ediție „Olympic Eco Fest”, eveniment organizat de Comitetul Naţional Olimpic al Republicii Moldova.

Prin acest proiect, CNOS și-a propus promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător printre tineri, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie.
„Suntem la a doua ediție „Olympic Eco Fest” scopul căruia este de a promova modul sănătos de viață, dar anume în sânul naturii, pentru că „Valea Morilor” este un spațiu îndrăgit de chișinăuieni și ar fi bine sa-i încurajăm să facă nu doar plimbări dar și mișcări active, sporturi, de aceia am pus accent și în ediția aceasta pe sporturile care se practică în aier liber. Este foarte important să subliniem atașamentul sportivilor față de problemele ecologice.” A declarat Lucia Muravschi, coordonatoare proiect „Olympic Eco Fest”.

„Promovarea sportului și a modului sănătos de viață este vitală pentru sportul din Republica Moldova” a declarat Bria Nadejda, antrenoare a lotului olimpic la biatlon. Dacă noi începeam acest lucru cu mult mai înainte, acum era să fie mai mare și numărul doritorilor să se miște, era mai mare performanța țării la competițiile internaționale.”

Potrivit organizatorilor la evenimentul din anul acesta au fost prezenți oaspeți din Ucraina, Belarus, Romania, precum și campionii olimpici Sergiu Tarnovschii, Natalia Climenco ș. a.

 

 

 

Reportaj audio: Olympic EcoFest Reporter: Victor Rusu