06 Iun (AUDIO) Reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului de pe lângă ONU pentru Europa

Autor Publicat în Știri Vizualizat 857 ori

În premieră în Republica Moldova este organizată Reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului de pe lângă ONU pentru Europa, care are loc în perioada 5-7 iunie 2017 la Chișinău şi este cel mai important eveniment din industria turismului la nivel internațional.


“ Suntem într-o etapă foarte importantă pentru industria turismului din Republica Moldova, ca țară găzduim Reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului, este un eveniment în premieră pentru Republica Moldova, Oraganizația Mondială a Turismului a decis această reuniune să o organizeze la Chișinău recunoscând Moldova ca o nouă destinație turistică care merită să fie susținută și promovată în familia destinațiilor turistice europene.” - a spus Directorul General al Agenției Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu.

Întrunirea are drept scop oferirea unei platforme de comunicare și interacțiune dintre statele Europei, cu abordarea subiectelor, problemelor ce țin de dezvoltarea turistică și valorificarea potențialului turistic.
“Această reuniune este foarte importantă pentru că anul 2017 este anul declarat de ONU – Anul Dezvoltării Durabile a Turismului, de aceea este o oportunitate unicală pentru sectorul turismului din Republica Moldova de a veni cu un mesaj către oficialitățile a 40 de state din Europa care sunt prezenți astăzi la întrunire că RM merită să fie o destinație turistică promovată, căci suntem o țară ospitalieră cu o cultură multiseculară, cu peisaje naturale de o frumusețe rară de unde orice turist din orice colț al lumii poate să descopere ceva inedit și uncial în lume. ” - a adăugat Stanislav Rusu, Director General al Agenției Turismului din Republica Moldova.

Reuniunea face parte din șirul celor 14 evenimente oficiale incluse în Calendarul evenimentelor prilejuite anului 2017 – Anul Internaţional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare – proclamat în cadrul celei de-a 70-a Sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite .

“ În opinia mea subiectivă, este cel mai important eveniment național în domeniul turismului, unde s-au adunat persoane cu adevărat importante, în special din Europa, care pregătesc documentele de bază ce vor fi examinate în septembrie 2017, China, Shandong. Este vorba despre strategiile și programul a organizației mondiale a turismului pentru viitorii doi ani, acest document de bază vine cu informații despre buget, activități, participarea fiecărui membru, oportunitățile și prioritățile. Acest plan este cheie pentru strategiile de dezvoltare pe termen mediu și lung.” - a menționat Gabriel Mărgineanu, Președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Moldova
  Menționăm că cea de-a 61-a Reuniune a Comisiei OMT pentru Europa este un eveniment de amploare în cadrul căruia este prezent Secretarul  General al Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU, și peste 40 de miniștri și conducători ai autorităților de turism din Europa.

Reportaj audio: Reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului de pe lângă ONU pentru Europa Reporter: Danny Doba