12 Iun Ultimele zile de aplicare la Wiki Loves Earth în Moldova

Autor Publicat în Știri Vizualizat 666 ori

Până la 15 iunie toți pasionații de fotografie pot participa la Wiki Loves Earth în Moldova, un concurs care își propune să aducă online imaginile ariilor protejate din R. Moldova. La nivel internațional, Wiki Loves Earth este un concurs de fotografie al ariilor protejate din toată lumea. Concursul a colectat în cei patru ani de desfășurare un număr gigantic de 285.000 de imagini, toate cu licență liberă.

Vara trecută, trei fotografi din Republica Moldova au primit premii de la Wikimedia, fundația din spatele enciclopediei online Wikipedia. Cu un total de 600 de imagini, anul trecut au fost ilustrate 70 de monumente ale naturii.

Pentru doritorii de a participa la concurs, și în acest an organizatorii au pus la dispoziție o listă de 471 de obiective incluse în lista ariilor protejate din Republica Moldova. Fiecare din ele are un cod unic.

Concursul se desfășoară în două etape. În prima etapă, juriul concursului local identifică zece cele mai bune imagini la nivel de țară. Aceste imagini sunt transmise juriului internațional, care în a doua etapă decide care sunt cele mai bune fotografii din toată lumea. Deși la a doua etapă numărul de imagini e mic, alegerea e foarte grea.

Juriul evaluează fotografiile după criterii de natură tehnică, originalitate și valoare enciclopedică. Este important ca toate imaginile să fie însoțite de descrieri exacte a subiectelor ilustrate. Participanții pot încărca doar propriile imagini și doar în condițiile licenței libere CC-BY-SA. Câștigătorii vor primi certificate-cadou la un magazin de tehnică foto.

Aflați mai multe despre concurs la pagina https://md.wikilovesearth.org . Urmăriți pagina de Facebook a concursului, unde sunt publicate noutăți, evenimente și, desigur, fotografii: https://www.facebook.com/wle.moldova

sursa: ecopresa.md