12 Iun (AUDIO) Arta și hrana în spațiul urban

Autor Publicat în Știri Vizualizat 546 ori
Bermet Borubaeva/ Artistă și cercetătoare (Kîrgîzstan). Foto: FB/Бермет Борубаева Bermet Borubaeva/ Artistă și cercetătoare (Kîrgîzstan). Foto: FB/Бермет Борубаева

În cadrul programului „Fațade Publice” al Asociației Oberliht, Bermet Borubaeva, , artistă și cercetătoare din Bișkek, va face o prezentare cu titlul „Arta și hrana în spațiul urban”, evenimentul se va desfășura, vineri, 16 iunie, cu începere  de la ora 18:00 în Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști din sectorul Botanica, bd. Traian, 3. În cadrul prezentării Bermet va povesti despre inițiativele artistice legate de hrană și ecologie în marile orașe.

Prezentarea va aborda întrebări precum: ce mâncăm în era contemporană, în ce măsură hrana noastră este ecologică și sustenabilă pentru mediu, câtă mâncare aruncăm? Aceste întrebări au generat o serie de proiecte artistice în diferite țări, în cadrul cărora artiștii au încercat să ofere viziuni și răspunsuri alternative.

În cadrul prezentării de asemenea Bermet va povesti despre proiectele sale pe teme ecologice: mini-festivalul ecologic ”Trash” din Bișkek și experimentul ”Nelichid” din Moscova. Mini-festivalul ecologic ”Trash” a fost organizat de tinerii artiști din grupul InsideOut, în colaborare cu organizația ArtEast și cîteva organizații ecologice. Festivalul a inițiat un proces de reflecție a influenței activității omului asupra naturii și interpretarea artistică a acestui proces. În cadrul proiectului a avut loc un experiment în cadrul căruia a fost testată modalitatea de a trăi o lună fără a cumpăra lucruri de la supermarchet sau de la cantine, cu identificarea variantelor alternative.

La sfîrșitul prezentării, organizatorii vă invită la o discuție colectivă deschisă a problemelor ecologice din sectorul Botanica. Intrarea la acest eveniment este liberă.

(AUDIO) Arta și hrana în spațiul urban Reporter: Gabriela Slivca