22 Iul (AUDIO) „Forumul cu privire la schimbările climatice în regiunea Parteneriatului Estic”

Autor Publicat în Știri Vizualizat 4829 ori

Zilele de marți și miercuri , 18-19 iulie 2017, au fost dedicate atelierului final de evaluare al proiectelor sub tematica "Rolul și implicarea ONG-urilor în elaborarea şi implementarea documentelor strategice în domeniul economiei verzi și adaptarea la schimbările climatice”.

În cadrul evenimentului de închidere au fost prezentate și analizate rezultate​le​  proiectelor ​cu referinţă la procesul de adaptare la nivel local, măsurile implementate în zonele pilot, cât și identificarea paşilor următori pe marginea subiectului durabilității reţelei naţionale OSC în domeniul adaptării la schimbările climatice.

 „Este un proiect derulat cu suportul Comisiei Europene, Cooperării Austriece pentru Dezvoltare și Crucea Roșie din Austria... În Republica Moldova acest proiect are ca scop dezvoltarea rețelei naționale a societății civile cu privire la schimbările climatice prin dezvoltarea capacităților, dezvoltarea planului de dezvoltare de acțiuni locale...”

Maria Țarigradean, coordonatorul național al Forumului cu privire la schimbările climatice în regiunea parteneriatului estic.

„În viziunea noastră, aceste proiecte sunt deosebite prin faptul că noi am reușit să mobilizăm sectorul asociativ și implicarea ONG-urilor rurale. Prin intermediul proiectelor, noi am atras populația prin instruiri și mobilizarea în privința adaptării la schimbările climatice...”

 Rodica Iordanov, președinte EcoContact

Coordonatorii și beneficiarii au rămas încântați și de receptivitatea autorităților locale de pe teritoriul unde s-a materializat fiecare proiect în parte.

 

La final, întreaga echipă a confirmat că acest proiect are un viitor prosper și plin de succes, dar și faptul că au obținut localități mai verzi și mai curate, au câștigat noi prieteni și amintiri memorabile.

Schimbarea vine de la noi. Contribuie la protejarea speciilor, plantează păduri și fâșii forestiere pentru a reduce gazele cu efect de seră. Descurajează braconajul!

Acest eveniment este posibil datorită ajutorului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernului SUA, FHI 360, dar şi Programul CFE II finanțat de UE, Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare şi Crucea Roșie din Austria.

(AUDIO) „Forumul cu privire la schimbările climatice în regiunea Parteneriatului Estic” Reporter: Olivia Roșca