03 Iun Foști bursieri ai RM în China, unii dintre cei buni profesioniști poligloți în străinătate. Noi oportunități de studii în Țara Marelui Zid

Autor Publicat în Interviuri EcoFM Vizualizat 6853 ori

Vă invităm să audiați o nouă emisiune la ECO FM despre noile oportunități educaționale în RM pentru tinerii ambițioși, care nu vor să cucerească doar țările europene, ci chiar și …Asia.  Peste șase sute de studenți din RM înțeleg chineza și circa șase mii de cetățeni au pătruns esența culturii chineze.

 

Numărul acestor tineri e în continuă creștere. Despre această  realitate incredibilă, la prima vedere, în RM, vă povestește jurnalista Angelina Olaru împreună cu invitații de astăzi.

Audiați o emisiune despre cei mai buni studenți, care au reușit să treacă chiar și peste…Marele Zid Chinezesc. Avem invitați deosebiți, care ne aduc cele mai proaspete recomandări pentru tinerii pasionați de limba și cultura chineză - cei doi directori ai Institutului ”Confucius” din cadrul ULIM -  domnii Wang Yifeng și Radu Plămădeală. De asemenea, o avem ca invitată pe Sanda Gherciu, studentă în anul II, la Facultatea de Litere (Engleză – Chineză).

Ea a făcut parte din grupul celor mai competitivi tineri din RM, majoritar de la ULIM, care învață limba chineză și au reușit să obțină burse de studii la universități prestigioase din China, prin intermediul Institutului ”Confucius”.

Revenită acasă după un semestru, Sanda Gherciu își împărtășește experiența acumulată la o instituție de top dintr-o țară asiatică, considerată ”vârf  mondial în educație”.

 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM