05 Dec Ziua Internațională a Universității organizată la Universitatea Agrară de Stat din Moldova

Autor Publicat în Știri Vizualizat 1644 ori

În premieră Universitatea Agrară de Stat din Moldova a venit cu o sărbătoare originală pentru stidenții săi - Ziua Internațională a Universității.

Evenimentul a fost organizat atât de studenții moldoveni cât și de către cei străini, au pregatit câte un număr artistic dar și bucate tradiționale. În mare măsură evenimentul este organizat pentru studenții străini, cu scopul dea promova cultura și tradițiile, de a  se imprieteni și mai mult cu studenții moldoveni. Atât studenții moldoveni cât străini îmbrăcați în strae naționale au bucurat publicul cu numere artistice și bucate caracteristice țării lor.

La eveniment, au participat: Snezhana BLAGOIEVA, Înalt Consilier UE pentru dezvoltarea Rurală şi Agricultura; Tatyana IVANOVA, reprezentant al Universităţii de Ştiinţe Aplicative  din Praga, Republica Cehă;  Daniela DRĂGALIN, reprezentant al Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova; Victoria BUTMALAI, reprezentant al Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Ministerului Educației al Republicii Moldova; Radu MUNTEANU, reprezentant al departamentului de combatere a migrației ilegale, Biroul Migraţie şi Azil.

Potrivit prorectorului UASM Cristina Cosciug, Universitatea Agrară de Stat din Moldova a pregătit pe parcursul timpului specialiști pentru 85 de țări, și speră ca acestă sărbătoare să rămână tradiție:

 

 

Cristina Coșciug

Ștefan Apostol student la facultatea Economie al UASM povestește cu lux de amănunte cum a apărut ideea oranizării acestui eveniment

 

 

Ștefan Apostol

 

Reamintim că la Universitatea Agrară de Stat din Moldova studiază studenți din mai multe state: România, Turcia, Israel, China,Ucraina, Azerbaijan etc.