19 Iun (AUDIO) „MOLDLIGHT - 2017” la prima ediţie

Autor Publicat în Știri Vizualizat 995 ori

La data de 20 iunie, în cadrul Centrului de Informare pentru Energiei Sustenabilă, Asociația Consumatorilor de Energie, cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică, a organizat prima ediție a evenimentului „MOLDLIGHT” 2017.  La acest eveniment, organizat în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile, au fost prezentate  tendințele de aplicare a principiilor și normelor naționale și internaționale în domeniul iluminatului.

„MOLDLIGHT” 2017 este primul eveniment din Republica Moldova dedicat tendințelor, inovațiilor și principiilor de implementare și promovarea  a iluminatului eficient şi calitativ.

Programul expoziției „MOLDLIGHT” 2017 cuprinde prezentări și mostre ale inovațiilor în domeniul iluminatului a companiilor naționale și internaționale producătoare de corpuri de iluminat. Expoziția se va desfășura în perioada 20 – 23 iunie în incinta  Centrului de Informare pentru Energie Sustenabilă.

Necesitatea evenimentului este susținută de interesul sporit al implementării calitative a proiectelor de iluminat stradal și de interior, folosind tehnologia LED.

Ion Cozma, expert tehnic în domeniul iluminatului menţionează:

ION COZMA: Evenimentul prevede relația dintre autoritățile publice locale și persoanele care sunt interesate de domeniul iluminatului, peroanele care implementează proiectele de iluminat, precum și producătorii. Scopul evenimentului este de a lega relații cît mai fructuase între autoritățile publice locale, instituțiile de profil din domeniu cu  producătorii corpului iluminat pentru a prezenata inovațiile și tendințele în domeniul luminii.

A menţionat Ion Cozma, expert tehnic în domeniul iluminatului

„MOLDLIGHT” 2017 dorește să genereze un dialog deschis între autoritățile publice și companiile interesate de pe piața de profil, cu scopul facilitării unei cooperări facile și reale între părți.

(AUDIO) „MOLDLIGHT - 2017” la prima ediţi Reporter: Iuliana Nistor