04 Mar (AUDIO) Lansarea primului laborator pentru viitorii operatori de cazane pe biomasă

Autor Publicat în Știri Vizualizat 1083 ori

Pe data de 3 martie, cadrul școlii profesionale Nr 3 din Chișinău a avut loc evenimentul de lansare a laboratorului tehnic destinat studenţilor noului curs educaţional „Operatori de cazane pe biomasă”.

 Laboratorul este conectat la sistemul de încălzire termică pe biomasă şi are în dotare cazane pe biomasă de diferite tehnologii ce funcţionează în regim real. Echipamentul tehnic a fost achiziţionat din fonduri europene în cadrul Proiectului „Energie şi Biomasă”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. La eveniment au participat viceministrul educației Cristina Boaghi, Wicher  Slagter insărcinat ăn afaceri Delegația Uniunii europene în Republica Moldova, Narine Sahakyan reprezentatntă permanentă adjunctă PNUD Moldova și Mihai Stratan, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Proiectul Energie şi Biomasă 2 este un proiect de trei ani realizat în 2015-2017. Proiectul are un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.