25 Mar (AUDIO) Concursul „Cel mai iscusit tăietor al viței de vie”

Autor Publicat în Știri Vizualizat 1356 ori

La  24 martie, Colegiul Național de Viticultură și Vinificație din Chișinău a găzduit concursul republican „Cel mai iscusit tăietor al viței de vie” care s-a desfășurat, în trei etape, între colegiile de profil agrar din Republica Moldova.

„În cadrul concursului au participat 6 instituții de învățământ de acest profil, iar fiecare instituție a fost reprezentată de câte 3 participanți”, a declarat directorul adjunct al colegiului național de viticultură și vinificație din Chișinău, Ion Ciorna.

„Concursul este unul esențial pentru țara noastră în dezvoltarea învățământului profesional tehnic, ceia ce este și un obiectiv în strategia de dezvoltare al instituțiilor cu profil agrar pentru anul 2013 – 2020”, a menționat consultantul superior din cadrul direcției învățământ secundar și mediu de specialitate al ministerului educației, Doina Sultan.

„Cel mai iscusit tăietor al viței de vie” s-a dovedit a fi Adrian Severin, elev al Colegiului Național de Viticultură și Vinificație din Chișinău. El spune că și-a ales profesia de horticultor-viticultor pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă pe specialitate, ca ulterior să-și poată deschide o afacere în domeniu.

Menționăm că concursul republican „Cel mai iscusit tăietor al viței de vie” se desfășoară sistematic și este deja o tradiție, iar gazda ediției concursului din acest an a fost Național de Viticultură și Vinificație din Chișinău.

 

 

Reportaj audio: Concursul „Cel mai iscusit tăietor al viței de vie” Reporter: Victor Rusu